روند پیشرفت تکنولوژی امروزه باعث شده است که صنایع عمرانی و ساختمان سازی نیز پیشرفت های چشمگیر خودشان را در حوزه ی توسعه و مدرن سازی مصالح ساختمانی داشته باشند. این پیشرفت را در تمامی حوزه های عمرانی می توان به وضوح مشاهده کرد. از ابزار آلات ساختمان سازی گرفته تا فناوری پیشرفته ی ماشین آلات و رشد چشمگیر ساخت مصالح ساختمانی همگی در سایه ی پیشرفت فناوری های ساخت و ساز می باشد. در این بین مصالح ساختمانی روز به روز نو به نو می شوند و هر روز شاهد روی کار آمدن انواعی از مصالح و فناوری های نو در حوزه ی ساخت و ساز هستیم. دال هالوکور یکی از همین مصالح نو به شمار می آید که سرعت چشمگیری به بنای سازه ها و ساختمان ها و پروژه های عمرانی داده است. سقف های هالوکور از انواع متنوع دال های بتنی هستند که برای زدن سقف ها به ویژه سقف های بلند به کار گرفته می شوند. این نوع سقف ها را نه در سر پروژه های ساختمانی که در کارگاه های ساخت هالوکور به کمک دستگاه ها و ماشین آلات پیشرفته و زیر نظر مهندسان فنی مجرب طراحی و ساخته می شوند. برای ساخت این نوع سقف ها قالب گیری احتیاج نیست و می توان در اندازه های مختلف آن ها را تهیه کرد. البته این نوع دال هالوکور به صورت پیش ساخته به کمک ماشین آلات مخصوص در اندازه ها و طول و عرض های مختلف در کارگاه ها تولید می شوند و پیمانکاران می توانند بر اساس نوع نیاز خود این نوع دال های مجوف را سفارش بدهند .

کاربردهای هالوکور

دال هالوکور به صورت مجوف یا توخالی در کارگاه ها و کارخانه های ساخت هالوکور تهیه و تولید می شود. این نوع دال بتنی پیش تنیده پیش ساخته دارای کانال های توخالی است که از آن ها در سازه ها برای اجرای تاسیسات و سیم کشی های مورد نیاز سازه و ساختمان استفاده می کنند. سقف های هالوکور امروزه به سرعت جایگزین انواع سقف ها شده اند. به ویژه برای پروژه های عمرانی که زمان محدودی برای اجرای پروژه دارند و باید با سرعت بیشتری کار را به اتمام رسانده و مورد بهره برداری قرار بدهند ، پیمانکاران به راحتی یاد این نوع سقف پیش ساخته ی پیش تنیده ی مجوف می افتند. دال هالوکور را به طور کلی برای ساخت پروژه هایی همچون پل سازی ، ساخت پارکینگ ها و سوله ها ، ساخت استخرها، سد سازی ، اجرای سالن های ورزشی و استادیوم ها، کف پوش سالن ها، دیواره پل ها و زیرگذرها و تونل ها و… به کار می برند. به ویژه در پروژه هایی که برای اجرای آن ها نیاز به سرعت بیشتری در ساخت است از این پنل های هالوکور به راحتی می شود استفاده کرد.

هالوکور

مزایای هالوکور

استفاده از سقف ها و پنل های هالوکور مزیت های بیشماری را برای سازندگان و پیمانکاران سازه ها و ساختمان ها به همراه آورده است.

-به کار بردن سقف های هالوکور برای سازنده صرفه جویی اقتصادی قابل ملاحظه ای را به همراه می آورد. این صرفه جویی به دلیل بهره برداری بهتر از مصالح و بتن می باشد. در واقع در سیستم دیگر انواع سقف ها سازنده باید هزینه هایی از قبیل شمع بندی، آرماتوربندی و بتن ریزی را در سر ساختمان پرداخت کند که در به کار بردن سقف های هالوکور این هزینه ها به دلیل این که این پنل ها در کارگاه های هالوکور سازی ساخته و پرداخته می شوند حذف می شوند.

-با بکارگیری سقف هالوکور بار مرده ی سازه کاهش چشمگیری پیدا می کند. این کاهش وزن مرده ی سازه به این دلیل است که پنل های هالوکور به صورت مجوف ساخته می شوند. به کار بردن این مدل پنل هالوکور باعث می شود مقدار بسیار کمتری نسبت به دیگر انواع سقف ها بتن در سازه مورد مصرف قرار بگیرد.

-با استفاده از پنل های هالوکور ضخامت کف سازی در ساختمان کاهش چشمگیری پیدا می کند. این امر به دلیل سوراخ هایی است که در دال ها ایجاد شده و محلی برای گذراندن لوله ها و ابزار مورد نیاز برق کشی و تاسیسات می باشد و دیگر نیازی به کف سازی مجدد برای این امور در سازه نیست.

-در سازه هایی که از دال مجوف هالوکور برای سقف سازی آن ها استفاده می شود میزان بالاتری از امنیت در پروژه برای کارگران تامین می گردد. این دال ها سبک و کارآمدتر نسبت به دیگر مدل های اجرای سقف می باشند و امنیت جانی بیشتری نه تنها برای کارگران و سازندگان بلکه برای ساکنان و مصرف کنندگان بعدی سازه ها در حوادثی همچون زلزله فراهم می گردد.

-با بکارگیری سقف های هالوکور ، معماران و مهندسان سازه و ساختمان به راحتی می توانند تعداد بیشتری طبقه را با یک میزان ارتفاع طراحی و اجرا نمایند . این امر تنها به این دلیل است که در چنین پروژه هایی آویز تیرها دیگر به کار نمی آیند و عملا حذف شده است. همچنین چون از ضخامت سقف ها و کف ها هم به دلیل کاربرد دال هالوکور کاسته شده است فضای مفیدتری در اختیار سازندگان برای ایجاد سقف های بلندتر قرار می گیرد.

هالوکور

-یکی از مهمترین مزیت های کاربرد سقف های هالوکور کارآیی آن ها به عنوان عایق های صوتی و حرارتی در سازه ها و ساختمان ها می باشد. وجود لوله های توخالی در این نوع دال های بتنی و به کار بردن آن ها در دیواره ها و سقف ها و کف ها باعث می شود که سازه از هر نظر عایق بندی شده باشند. در واقع این امر به نوعی صرفه جویی اقتصادی در بکار بردن سیستم های عایق بندی نیز به شمار می آید.

-بالا رفتن سرعت ساخت و ساز و کاهش مدت زمان اجرای پروژه های عمرانی از دیگر مزیت هایی است که در به کار بردن سقف ها و پنل های هالوکور نهفته است. این پنل ها در کارگاه های هالوکور سازی با میزان دقت بالایی و زیر نظر مهندسان متخصص ساخته می شوند و به کمک ماشین آلات سنگین به سر پروژه های عمرانی منتقل می گردند. از همین رو در کمترین زمان ممکن می توان یک سازه را با  استفاده از پنل های هالوکور و به کمک ماشین آلات مخصوص سرپا کرد و ساخت .

-در سازه هایی که سقف های هالوکور در آن به مورد اجرا در آمده باشد لرزه های کف طبقه های کار شده به جهت کاهش خیز بسیار کاهش پیدا می کند.

-از دیگر مزیت های به کار بردن دال مجوف هالوکور در سازه ها افزایش میزان مقاومت سازه در برابر حوادث غیر مترقبه ای همچون آتش سوزی، سیل و زلزله می باشد.

-یکی از بهترین فایده های روش اجرای سقف  هالوکور به دلیل فراهم آمدن زمینه های مناسب برای اجرای تاسیاست مکانیکی و الکتریکی سازه ها می باشد. در واقع سوراخ های کار شده در این پنل های هالوکور مکان های مناسبی برای جاگذاری و رد کردن ابزار تاسیسات حرارتی و برقی موردنیاز سازه ها به حساب می آیند.

-در پروژه های عمرانی که از پنل های هالوکور در آن ها به کار گرفته می شود در به کارگیری مصالح دیگر نیازی به آب و… نیست و کار عمرانی به صورت خشک به اجرا در می آید.

-اجرای سقف های هالوکور دیگر نیازی به جک های نگهدارنده ندارد. این کار باعث می شود فضای لازم برای اجرای پروژه وجود داشته باشد و نیرو و هزینه ی کمتری در ساخت و ساز به کار گرفته شود.

-سازه های عمرانی که به کمک سقف های هالوکور برپا می شوند به دلیل این که با محاسبات دقیق برپا می گردند در نهایت کیفیت خیلی بهتری را ارائه می دهند و خطای انسانی کمتری در آن ها به چشم می آید. این مساله یکی از مهمترین مزیت هایی است که در مورد پنل های هالوکور به شمار می آید و می تواند  میزان خسارت های سازه ای را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهد.

هالوکور

چگونگی اجرای سقف هالوکور

در گام اول برای اجرای پنل ها و سقف های هالوکور لازم است اجرای فوندانسیون و ستون های بتنی سازه به دقت مورد اجرا درآمده باشد. همچنین لازم است بتن ریزی و اجرای میلگردها نیز بر طبق نقشه ی مهندسی سازه به دقت برای ایجاد میزان کافی از اصطکاک و چسبندگی جهت اجرای پنل های هالوکور صورت گرفته باشند. این مساله باعث می شود در زمان اجرا و نصب پنل های هالوکور از حرکت آتی پنل ها و سقف ها جلوگیری به عمل بیاید. نکته ی مهم در این مورد این است که برای اجرای تیر و ستون ها میشود از تیر ها و ستون هایی که به صورت پیش ساخته هستند نیز استفاده کرد.  گام دوم برای اجرای پنل ها و سقف های هالوکور به این صورت است که بعد از زدن دیواره ها و تیرها به کمک ماشین آلات سنگینی مثل جرثقیل سقف های هالوکور را بلند کرده و در محل های از پیش تعیین شده نصب می کنند.

این کار نیاز به دقت و طراحی فوق العاده دقیقی برای جایگیری درست سقف ها و پنل های هالوکور دارد.برای این مرحله پنل ها را به کمک تسمه هایی با جرثقیل بلند کرده و در محل های مورد نظر کار می گذارند و تا زمانی که پنل ها به خوبی و به درستی روی محل مورد نظر چفت نشده اند تسمه ها را باز نمی کنند. اگر پنل ها و سقف های هالوکور را در سازه هایی با اسکلت فلزی به کار برده می شود، بهتر است از عامل نبشی سبک برای نگهداشتن بهتر و ایمن تر پنل ها و سقف های هالوکور استفاده کرد. این نوع نبشی ها را مهندس ناظر باید به دقت طراحی و محاسبه کرده و در دقیق ترین جای ممکن به اجرا بگذارد. پس از این مرحله، اقدام مهم بعدی ایجاد مقدمات لازم برای عملیات بتن ریزی است.ایجاد مش های فولادی آماده یکی از روش های رایج برای فراهم کردن دیافراگم یکدست است .در واقع برای فراهم کردن این نوع دیافراگم در صورتی که بخواهیم روی صفحه های هالوکور سطوح بتن آرمه فراهم کنیم مش های فولادی می توانند به خوبی به کار بیایند.

لازم است برای این کار بدانید که باید به دقت میزان سطح بتن ریزی را به اندازه ی مینیمم پنج سانتی متر مورد محاسبه قرار داده باشیم. در واقع بتن ریزی کمتر از پنج سانتی متر بر روی پنل های هالوکور کارآیی چندانی نخواهد داشت و باعث بروز ترک خوردگی در آینده و ناکارآمدی سقف های هالوکور می شود. همچنین لازم است بدانیم که اگر در سازه هایی با اسکلت فلزی می خواهیم از پنل های هالوکور استفاده کنیم قبل از اجرای سقف هالوکور باید حتما نصب درست برشگیر روی تیرها صورت گرفته  باشد. این برشگیرهای مهندسی شده باعث به وجود آمدن پیوستگی بین تیرها و بتن ریخته شده می شود.

هالوکور

مشکلات به کارگیری سقف های هالوکور

 استفاده از سقف ها و پنل های هالوکور در عملیات های عمرانی معایب و مشکلاتی نیز به همراه دارد. یکی از مهمترین مشکلات به کارگیری این نوع سقف ها این است که از آن ها در پروژه های کوچک به راحتی نمی توان استفاده کرد. در واقع به کار بردن این نوع پنل ها در ساختمان های کوچک بازدهی اقتصادی خوبی برای سازنده به همراه ندارد و باعث می شود هزینه های گزافی روی دست سازنده باقی بماند. بنابراین از دال های هالوکور تنها در ساخت و ساز پروژه های بلندمرتبه و سازه های عمرانی عظیم بهتر است استفاده کرد تا از نظر اقتصادی بصرفد. از طرف دیگر در صورتی که در پروژه ی عمرانی مورد نظر بخواهید از پنل های هالوکور برای زدن سقف ها استفاده کنید حتما لازم است نیروی کار مجرب و متخصص جهت اجرای آن را به استخدام بگیرید. در واقع برای استفاده از پنل های هالوکور کارگران و نیروی کار ماهر و دوره دیده مورد نیاز است که به دقت بتوانند پنل ها را جاسازی و اجرا نمایند.