نیوجرسی یا جداکننده بتنی

شاید تا به حال نام نیوجرسی را شنیده باشید اما فقط احساس کنید که این نام یک شهر در امریکا می باشد. بله درست حدس زدید اما در کشور ما به یک قطعه بتنی نیز گفته می‌شود. احتمالا شما تا به الان بارها و بارها نیوجرسی را دیده اید. نیوجرسی ها در اتوبان ها و خیابان ها به عنوان بلوک جداکننده استفاده میشوند. و حتی به عنوان سد کردن معابر نیز از آنها استفاده می‌شود. شهرداری ها در زمانی که فرد مورد نظر بدهی خود را به شهرداری پرداخت نکرده باشد از این رو کرسی برای بستن ورودی ملک یا مغازه استفاده میکنند. در اصل نیوجرسی در زبان انگلیسی به jersey barrier معروف است.

علت اینکه به این قطعه بتنی نیوجرسی می‌گویند به خاطر این است که این قطعه بتنی ابتدا در سال ۱۹۶۵ در شهر نیوجرسی امریکا مورد استفاده قرار گرفت. در گذشته گاردریل بیشتر مورد استقبال بود اما به علت خطراتی که گاردریل ها در اتوبان ها ایجاد می‌کردند و ایمنی لازم را نداشتند نیوجرسی جایگزین گردید. پیشینه نیوجرسی در کشور ما به حدود سال ۷۰ بازمی‌گردد که توسط وزارت راه و ترابری تولید گردید. به نیوجرسی جداول ترافیکی نیز گفته می‌شود.

موارد مصرف نیوجرسی

نیوجرسی بتنی

از مصرف نیوجرسی می‌توان به استفاده در بزرگراه ها، کناره خیابان ها، جاده ها، دوربرگردان ها، وسط خیابانهای اصلی، به منظور ایجاد فضای سبز و ایمن سازی سطوح معابر اشاره کرد. در کجموع هر روز به موارد استفاده از نیوجرسی اضافه می شود.  بیشترین استفاده نیوجرسی به منظور جداسازی معابر و هدایت وسایل نقلیه در مسیر مورد نظر و جلوگیری از تصادفات جاده ای میباشد.

انواع نیوجرسی

1.نیوجرسی بتنی

همانگونه که از نام این نیوجرسی مشخص است جنس آن از بتن می باشد. این نیوجرسی در دهه ۵۰ میلادی در موسسه استیونس و با هدایت اداره ایالتی بزرگراه های نیوجرسی در ایالت نیوجرسی طراحی شدند و به همین علت به جرسی یا نیوجرسی در دنیا معروف شدند. از مواد تشکیل‌دهنده نیوجرسی بتنی می‌توان به همان آب فولاد مفصل و شن و ماسه اشاره کرد. استاندارد مورد استفاده در تولید نیوجرسی در کشور استاندارد ۱۷۳۰۶ میباشد که تولیدکنندگان نیوجرسی موظف به رعایت این استاندارد در تولید نیوجرسی بتنی می‌باشند استاندارد ۱۷۳۰۶ مربوط به نیوجرسی و طرح اختلاط نیز اشاره می کند که باید نسبت آب به سیمان را در تولید نیوجرسی به 0/4 کاهش داد.

حتماً باید بتون مورد استفاده ویبره گردد و اسلامپ بالا را در صورت استفاده از روان کننده لحاظ کرد. شرایط محیطی یا دمای تولید نیز باید بالای ۵ درجه تا ۳۲ درجه سانتیگراد باشد تا زمانی که مقاومت بتن به 5 نیوتن بر میلی متر مربع برسد. در مورد عمل آوری نیوجرسی نیز چند حالت وجود دارد. می توان از روش عمل آوری سریع استفاده کرد که با استفاده از بخار و حرارت دهی در یک محیط که رطوبت آن بالاست استفاده کرد و یا آن را در آب به عمل آورد که به آن عمل آوری در آب نیوجرسی می‌گویند.قطعه نیوجرسی را باید در آب غرق نمود یا با آبپاش قطره ای مکانیکی و یا هر روش دیگری خیس نگه داشت.

عمل آوری با پوشش: در این روش قطعه بتنی را به وسیله ایجاد یک پوشش عایق که میزان تبخیر آب از سطح بتن را محدود کند استفاده می‌شود.

نیوجرسی بتنی2.نیوجرسی پلی اتیلن

این نوع نیوجرسی با مواد پلی اتیلنی ساخته شده و وزن کمتری دارد و برای پروژه موقت بسیار مناسب است. جابجایی این نوع نیوجرسی بسیار راحت تر بوده ولی در عین حال از مقاومت کمتری نیز برخوردار است. در این نوع نیوجرسی امکان استفاده از نورپردازی وجود دارد و می‌توان داخل آن را با خاک و یا هر ماده دیگری پرکرد تا پایداری بیشتری داشته باشد. معمولاً در کارگاه‌های موقت و پروژه‌های دائمی نیز استفاده میشوند.

انواع دیگر نیوجرسی:

از موارد کم کاربردتر نیوجرسی می توان به:

محوطه سازی با نیوجرسی بتنی

نرده های محافظ با نیوجرسی بتنی

حصارهای فلزی با نیوجرسی بتنی

فضای سبز نیوجرسی بتنی

سایز بندی نیوجرسی

ابعاد این قطعات متنوع می‌باشد به صورت عمومی چند سایز به اسامی تمام نیوجرسی، نیم نیوجرسی و مینی نیوجرسی کاربرد بیشتری دارند. طول نیوجرسی ها به عنوان مثال از نیم متر تا ۶ متر متغیر است. پاشنه ی آنها نیز از بیست سانت تا ۸۰ سانت تغییر می کند. ارتفاع نیز به همین صورت از ۳۵ سانت تا ۱۱۰ سانت متغیر است و همگی بسته به سفارش مشتری دارد.

در طراحی نیوجرسی طوری عمل شده که هنگام برخورد کنارهای خودرو به دلیل زاویه کم لبه های آن به عنوان برگشت عمل می‌کند و خسارت را کاهش میدهد. در تمامی قطعات نر و مادگی وجود دارد و امکان نصب به راحتی فراهم است. معمولاً در قسمت بالای نیوجرسی دو سوراخ تعبیه می‌شود که برای عبور لوله و جابجایی استفاده می گردد. عیار بتن از ۲۵۰ به بالا مورد قبول می باشد و هرچه عیار بالاتر باشد مقاومت و کیفیت نیوجرسی نیز بیشتر است.

نیوجرسی بتنی

مشخصات دو تیپ مجلسی که بیشترین استفاده را دارد:

تیپ یک: طول ۴ متر – پاشنه ۷۰ سانت- ارتفاع یک متر – عیار بتن ۴۲۵ و میلگرد استفاده شده حدود ۳۰ کیلو – این قطعه وزنی در حدود چهار تن دارد.

تیپ دو: طول 1/5 متر – پاشنه 60 سانت – ارتفاع ۸۰ سانت – عیار بتن 400 – میلگرد حدود ۱۸ کیلو – این قطعه وزنی در حدود ۹۰۰ کیلو دارد

تیپ یک بیشتر در بزرگراه ها اتوبان ها و خطوط بین شهری استفاده می‌شود و تیپ ۲ در خیابان های داخل شهری و مناطق با دید کم استفاده دارد. شرکت صنایع بتن پیش تنیده ایران چندین نوع تیپ مختلف از این نیوجرسی ها را تولید می‌کند که برای کاربردهای مختلف می باشد. جهت گرفتن قیمت نیوجرسی با ما تماس بگیرید.